Σεισμός μεγέθους 4,2 Ρίχτερ καταγράφηκε το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή της Καρδίτσας, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 1 χιλιόμετρο δυτικά του Νεοχωρίου Καρδίτσας. Η δόνηση ήταν αισθητή σε αρκετές περιοχές του νομού χωρίς, μέχρι στιγμής, να έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.
Η Αναθεωρημένη Λύση του Ινστιτούτου υπολογίζει το εστιακό βάθος στα 17,9 χιλιόμετρα, στοιχείο που δικαιολογεί το γεγονός ότι η δόνηση έγινε αρκετά αντιληπτή στην ευρύτερη περιοχή.
Οι αρχές παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου, ενώ οι σεισμολόγοι υπενθυμίζουν ότι τέτοιου μεγέθους σεισμοί είναι συνηθισμένοι για την ελληνική σεισμική δραστηριότητα και δεν προκαλούν συνήθως σοβαρά προβλήματα.
Ποιο είναι το Ομορφότερο Νησί της Ελλάδας;
Συμμετέχετε στη μεγάλη ψηφοφορία του Meteo24News. Ψηφίστε το αγαπημένο σας νησί και δείτε ζωντανά την κατάταξη.
Ψήφισε ΤώραΑνακαλύψτε περισσότερα άρθρα για καιρό, σεισμούς, φυσικές καταστροφές και live ενημέρωση.
Ακολουθήστε το Meteo24News στο Google News






