Βαρατάσης Χρήστος

22

Ο Χρήστος Βαρατάσης είναι απόφοιτος της σχολής δημοσιογραφίας και ανέκαθεν παρατηρητής και λάτρης των καιρικών φαινομένων.

 

Από τα σχολικά του χρόνια, παρακολουθούσε καθημερινά τα τηλεοπτικά δελτία καιρού ενώ απέκτησε και τα πρώτα του βιβλία μετεωρολογίας σε ηλικία 15 χρονών. Από το 2009, ασχολείται ενεργά με την πρόγνωση του καιρού, ενώ το 2010 αποφάσισε να συνδυάσει τις δύο μεγάλες του αγάπες, την μετεωρολογία και την δημοσιογραφία, ιδρύοντας την πρώτη ενημερωτική πύλη στην Ελλάδα για τον καιρό και το περιβάλλον, το meteo-news.gr.

 

Σήμερα, μετά από πολυετή προσπάθεια και επιμονή, η ομάδα του meteo24news.gr έχει μεγαλώσει και με την πολύτιμη εμπειρία που διαθέτει, κατάφερε να εδραιωθεί ανάμεσα στις κορυφαίες ιστοσελίδες του είδους, παρέχοντας καθημερινή και έγκυρη ενημέρωση σε θέματα που αφορούν στον καιρό, το κλίμα και τα φυσικά φαινόμενα.

 

Στον ελεύθερο χρόνο του απαθανατίζει τα καιρικά φαινόμενα με τον φωτογραφικό του φακό και διαβάζει βιβλία σχετικά με την μετεωρολογία και την κλιματική αλλαγή.

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

varatasis.christos@gmail.com

FACEBOOK

Παρανός Χρυσόστομος

Ο Χρυσόστομος Παρανός αποφοίτησε από το τμήμα Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση Μετεωρολογίας-Κλιματολογίας.

 

Στη συνέχεια, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα «Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος», του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στην Μετεωρολογία όπου ολοκλήρωσε την μεταπτυχιακή του διατριβή με θέμα «Συνοπτική και αριθμητική μελέτη βαρομετρικών συστημάτων με χαρακτηριστικά τροπικού κυκλώνα στη Μεσόγειο».

 

Το επιστημονικό και ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στην αριθμητική πρόγνωση του καιρού και ιδιαίτερα των έντονων καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, από το 2006 διαθέτει και διαχειρίζεται μετεωρολογικό σταθμό στο Επταπύργιο Θεσσαλονίκης και από το 2008 είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του μετεωρολογικού σταθμού στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης.

 

Από το 2010 ανήκει στην συντακτική ομάδα του meteo24news.gr, καθώς επίσης, αρθρογραφεί στην εφημερίδα «Χορτιάτης 570». Επιπλέον, το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 συμμετείχε ως εκπαιδευτής στο πρόγραμμα «Του καιρού τα μυστικά». Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τον όμιλο ΤΙΤΑΝ Α.Ε. Από το 2022 συνεργάζεται με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος CityCLIM «Κλιματικές υπηρεσίες πόλεων επόμενης γενιάς με την χρήση προηγμένων μοντέλων καιρού και νέων πηγών δεδομένων».

 

Τέλος, ασχολείται επαγγελματικά με τη μελισσοκομία, ενώ στον ελεύθερο χρόνο τού αρέσει να πηγαίνει για σκι και ορειβασία.

 

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

 crparanos@yahoo.gr

FACEBOOK

%d