Με ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook o καθηγητής σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος αναφέρει την κύρια ιδιαιτερότητα του σεισμού 5,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το ξημέρωμα της 9ης Οκτωβρίου 2022 .
Αναλυτικά έγραψε:
Να η «ιδιαιτερότητα» του πρόσφατου σεισμού στον Κορινθιακό!
Χαρακτήρισα ασυνήθιστη τη μετασεισμική ακολουθία του σεισμού μεγέθους Μ=5,1, που έγινε το ξημέρωμα της 9.10.2022, λόγω του μικρού πλήθους μετασεισμών και του πολύ μικρού μεγέθους των, όχι πάνω από Μ=2.
Για όσους αμφιβάλλουν ας δούμε ένα συνηθισμένο παράδειγμα. Σεισμός μερικά χιλιόμετρα δυτικότερα στις 17.2.2021, Μ=5.0. Μέσα σε ένα 4ήμερο ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμών, οι μεγαλύτεροι είχαν Μ=4,1 και 3,2 και 3,1. Τα παραδείγματα είναι πολλά.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συμπεριφορά του πρόσφατου σεισμού είναι ασυνήθιστη. Όσο για τις πιθανές ερμηνείες έχω ήδη γράψει.
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα για καιρό, σεισμούς, φυσικές καταστροφές και live ενημέρωση.
Ακολουθήστε το Meteo24News στο Google News






