Ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ έπληξε την επαρχία Κεντρικής Παπούα στην Ινδονησία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αμερικανικής Γεωλογικής Υπηρεσίας (USGS).
Ο σεισμός χαρακτηρίζεται ως επιφανειακός και σημειώθηκε στις 28 χιλιόμετρα νότια της πόλης Ναμπιρέ, η οποία βρίσκεται στο ινδονησιακό τμήμα του μεγάλου νησιού του Ειρηνικού.
Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα μέχρι στιγμής. Ο Αμπντούλ Μουχαρί, εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, δήλωσε ότι ο σεισμός προκάλεσε ζημιές σε αρκετές δημόσιες εγκαταστάσεις.
Μεταξύ των κτιρίων που υπέστησαν ζημιές είναι το αεροδρόμιο και μια γέφυρα, ενώ υπήρξε επίσης διακοπή ηλεκτροδότησης και τηλεπικοινωνιών σε αρκετές περιοχές.
Η Μετεωρολογική, Κλιματολογική και Γεωφυσική Υπηρεσία της Ινδονησίας ανέφερε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,5 Ρίχτερ σε βάθος 24 χιλιομέτρων.
Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι σημειώθηκαν περισσότεροι από 50 μετασεισμοί, γεγονός που δείχνει αυξημένη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.
Η Ινδονησία βιώνει συχνούς σεισμούς λόγω της γεωγραφικής της θέσης στον «Δακτύλιο της Φωτιάς» του Ειρηνικού, μία από τις πιο σεισμογενείς περιοχές του κόσμου.
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα για καιρό, σεισμούς, φυσικές καταστροφές και live ενημέρωση.
Ακολουθήστε το Meteo24News στο Google News

