Η πρώτη ημέρα του Ιουλίου θα κυλήσει με καθαρά καλοκαιρινό σκηνικό στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει από το πρωί, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας τοπικά τους 38 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά. Παράλληλα, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθεί αστάθεια στα ηπειρωτικά, με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις, χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις, ενώ στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ.
Καλοκαιρινός καιρός με τοπική αστάθεια στα ορεινά
Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα απολαύσει αίθριο ουρανό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά.
Τοπικοί όμβροι θα σημειωθούν σε αρκετές ορεινές περιοχές, ενώ στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, καθώς και στα ορεινά της δυτικής Πελοποννήσου, υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων καταιγίδων.
Τα φαινόμενα θα είναι περιορισμένης διάρκειας και μέχρι τις βραδινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί παντού.
Θερμοκρασία έως 38 βαθμούς
Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.
Στα περισσότερα ηπειρωτικά η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 35 και 37 βαθμών Κελσίου, ενώ τοπικά στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο θα φτάσει τους 38 βαθμούς.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο υδράργυρος θα κυμανθεί μεταξύ 30 και 31 βαθμών, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει έως τους 35 βαθμούς Κελσίου.
Ασθενέστεροι άνεμοι – Έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο
Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα φτάνουν κατά τόπους τα 6 μποφόρ.
Στην Κρήτη και τις Κυκλάδες θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι, με εντάσεις έως 6 μποφόρ στις ανατολικές Κυκλάδες και τη νότια Κρήτη.
Ο καιρός στις μεγάλες περιοχές
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα και τοπικούς όμβρους, κυρίως στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, όπου δεν αποκλείονται μεμονωμένες καταιγίδες.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια, όμως το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες μόνο απογευματινές νεφώσεις στα ορεινά, όπου στη Θεσσαλία είναι πιθανό να σημειωθούν σύντομοι όμβροι.
Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με λίγες μόνο νεφώσεις στα ορεινά της Κρήτης τις θερμές ώρες της ημέρας.
Στην Αττική ο καιρός θα παραμείνει αίθριος, με βόρειους ανέμους 3 έως 5 μποφόρ και τοπικές θαλάσσιες αύρες το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πιθανότητα τοπικών όμβρων και μεμονωμένων καταιγίδων στα γύρω ορεινά κατά τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου.
Ποιο είναι το Ομορφότερο Νησί της Ελλάδας;
Συμμετέχετε στη μεγάλη ψηφοφορία του Meteo24News. Ψηφίστε το αγαπημένο σας νησί και δείτε ζωντανά την κατάταξη.
Ψήφισε ΤώραΑνακαλύψτε περισσότερα άρθρα για καιρό, σεισμούς, φυσικές καταστροφές και live ενημέρωση.
Ακολουθήστε το Meteo24News στο Google News






