Ο καιρός αύριο θα κινηθεί σε ανοιξιάτικο μοτίβο, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με λίγες μόνο νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά, όπου δεν αποκλείονται τοπικοί όμβροι.
Η ορατότητα νωρίς το πρωί θα είναι περιορισμένη σε δυτικά και βόρεια τμήματα, ενώ οι άνεμοι θα είναι ασθενείς στα δυτικά και πιο ενισχυμένοι στα ανατολικά και το Αιγαίο, φτάνοντας τοπικά τα 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, αγγίζοντας τους 24 με 26 βαθμούς και τοπικά τους 27 βαθμούς στα ηπειρωτικά.
Ανά περιοχή – Πού θα έχει τοπικά φαινόμενα
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια, όμως το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά με τοπικούς όμβρους.
Στα δυτικά (Ιόνιο, Ήπειρος, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησος), η εικόνα θα είναι παρόμοια, με γενικά καλό καιρό αλλά πιθανότητα για σύντομες βροχές στα ορεινά.
Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο, ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και ασθενή φαινόμενα στα ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας.
Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου, ο καιρός θα παραμείνει αίθριος, με ενισχυμένους βοριάδες έως 6 μποφόρ.
Αττική & Θεσσαλονίκη
Στην Αττική, η ημέρα θα κυλήσει με καθαρό ουρανό και βόρειους ανέμους έως 5 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη, γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και ασθενείς ανέμους που θα στραφούν σε νότιους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς.
Εκτίμηση για τον καιρό της Πρωτομαγιάς
Εδώ αλλάζει το σκηνικό — και μάλιστα αισθητά.
Από τις πρώτες ώρες της ημέρας, στα κεντρικά και βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.
Δεν θα λείψουν και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά τμήματα.
Στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας αναμένονται ακόμη και τοπικές χιονοπτώσεις — κάτι που, αν και όχι ακραίο για την εποχή σε μεγάλα υψόμετρα, δείχνει τη δυναμική της μεταβολής.
Άνεμοι και θερμοκρασία – Αίσθηση χειμώνα για λίγο
Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά, πνέοντας από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα, επαναφέροντας πιο «φθινοπωρινή» αίσθηση, ειδικά στις βόρειες περιοχές.

