Καταστροφικές πλημμύρες πλήττουν το Νταγκεστάν
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, μετά από καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες στη νότια Ρωσία.
Οι ισχυρές καταιγίδες έπληξαν το Νταγκεστάν, μια περιοχή στον Καύκασο, μετατρέποντας χωριά και δρόμους σε ποτάμια λάσπης και νερού.
Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά δίκτυα αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής, με ολόκληρες περιοχές να έχουν βυθιστεί κάτω από το νερό.
Κατέρρευσε κτήριο – Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν
Σοκ προκαλούν οι εικόνες από την πρωτεύουσα Μαχατσκάλα, όπου μέρος πολυώροφου κτηρίου κατέρρευσε λόγω των έντονων φαινομένων.
Τα ορμητικά νερά παρέσυραν οχήματα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά.
Παράλληλα, ακόμη ένα άτομο έχασε τη ζωή του εξαιτίας κατολίσθησης που προκλήθηκε από τις συνεχείς βροχοπτώσεις.
Εκκενώσεις και διακοπές ρεύματος
Οι αρχές προχώρησαν σε μαζικές εκκενώσεις, καθώς η κατάσταση επιδεινώθηκε ραγδαία.
Πολλές εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού τέθηκαν εκτός λειτουργίας λόγω διακοπών ρεύματος, δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα στην περιοχή.
Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης συνεχίζουν τις επιχειρήσεις διάσωσης, ενώ οι καιρικές συνθήκες παραμένουν επικίνδυνες.
Φόβοι για νέα επιδείνωση του καιρού
Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι αναμένονται και νέες βροχοπτώσεις τις επόμενες ώρες, γεγονός που ενδέχεται να επιδεινώσει περαιτέρω την ήδη κρίσιμη κατάσταση.
Υπενθυμίζεται ότι το Νταγκεστάν είχε ήδη πληγεί από πλημμύρες τις προηγούμενες ημέρες, οδηγώντας τις αρχές στην κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης.
Η περιοχή βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις πιο σοβαρές φυσικές καταστροφές των τελευταίων ετών.

