Πολύ ισχυρός σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στα νησιά Μαριάνα στον Ειρηνικό Ωκεανό. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, ο σεισμός είχε μέγεθος 6,7Μ της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος 45 χιλιόμετρα.
Λίγα λόγια για τα νησιά Μαριάνα
Τα νησιά Μαριάνα, είναι ένα αρχιπέλαγος σε σχήμα ημισελήνου που περιλαμβάνει τις κορυφές δεκατεσσάρων διαμήκως προσανατολισμένων, κυρίως βορειοδυτικών βουνών.
Βρίσκονται στον Ειρηνικό Ωκεανό, μεταξύ του 12ου και του 21ου παραλλήλου βόρεια και κατά μήκος του 145ου μεσημβρινού ανατολικά. Βρίσκονται νότια-νοτιοανατολικά της Ιαπωνίας, δυτικά-νοτιοδυτικά της Χαβάης, βόρεια της Νέας Γουινέας και ανατολικά των Φιλιππίνων, οριοθετώντας το ανατολικό όριο της Θάλασσας των Φιλιππίνων. Βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της δυτικής ωκεάνιας υποπεριοχής της Μικρονησίας και χωρίζονται πολιτικά σε δύο δικαιοδοσίες των Ηνωμένων Πολιτειών: την Κοινοπολιτεία των Βορείων Μαριανών Νήσων και, στο νότιο άκρο της αλυσίδας, την επικράτεια του Γκουάμ. . Τα νησιά πήραν το όνομά τους από την ισχυρή Ισπανίδα βασίλισσα Μαριάνα της Αυστρίας μετά τον αποικισμό τους τον 17ο αιώνα.


