Θα αλλάξει σταδιακά ο καιρός στην χώρα μας το Σαββατοκύριακο με πυκνές νεφώσεις να καλύπτουν το Σάββατο τις περισσότερες περιοχές της χώρας ενώ η Κυριακή θα είναι άκρως βροχερή .
Πιό αναλυτικά
Για αύριο Σάββατο αναμένουμε αραιές νεφώσεις οι οποίες κατα την διάρκεια της ημέρας θα πυκνώσουν απο τα δυτικά προς τα ανατολικά τμήματα της χώρας ενώ τις βραδυνές ώρες τοπικές ροχές θα αρχίσουν να εκδηλώνονται στα βοειοδυτικά . Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις και θα φτάσουν , από τις απογευματινές ώρες και μετά , ακόμα και τα 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα φτάσει στα βόρεια τους 18 βαθμούς Κελσίου ,στα δυτικά τους 19 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά τους 20 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 20-21 βαθμούς Κελσίου.
Για την Κυριακή σε ολόκληρη την χώρα αναμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας και απο τις μεσημεριανές ώρες και μετά στα υπόλοιπα δυτικά τμήματα σε περιοχές της Πελοποννήσου καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης . Τα φαινόμενα σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς δεν αποκλείεται να έχουν κατα περιόδους και έντονο χαρακτήρα .
Να τονίσουμε ότι οι μετεωρολογικές συνθηκες θα ευνοήσουν την μεταφορά σκόνης απο την Αφρική.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και θα φτάνουν στο Ιόνιο και στο Αιγαίο τα 8 τοπικά ίσως και τα 9 μποφόρ ρνώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση της τάξεως των 3 βαθμών Κελσίου.
Περισσότερα θα ειναι τα φαινόμενα την Δευτέρα οπου οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες θα πλήξουν τις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές ενώ οι θυελλώδεις νοτιάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν και τα 9 μποφόρ . Χιόνια θα πέσουν στις περισσότερες ορείνές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας απο τα 1400 μέτρα και πάνω .
Ας δούμε αυτοματοποιημένες προγνώσεις για αρκετές περιοχές της χώρας .







