Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας λόγω της έντονης και παρατεταμένης βροχόπτωσης, με αρκετούς δρόμους να παραμένουν κλειστοί ή επικίνδυνοι για τους οδηγούς. Η πρόσβαση σε διάφορα σημεία έχει καταστεί αδύνατη, καθώς αρκετές διαδρομές έχουν πλημμυρίσει, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν θέσει σε εφαρμογή μέτρα ασφαλείας.
Στην Πιερία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Κονταριώτισσας – Δίου, στο ύψος της διασταύρωσης Βροντούς. Επιπλέον, από χθες καταγράφονται σημαντικές δυσχέρειες στη δημοτική οδό από Νέα Έφεσο μέχρι Κονταριώτισσα, στο ρέμα «Ζηλλιάνα», καθώς και στο ρέμα «Καντίρ» στη Λεπτοκαρυά. Παράλληλα, παραμένουν κλειστές δύο ιρλανδικές διαβάσεις μεταξύ Λεπτοκαρυάς και Σκοτίνας.
Στη Χαλκιδική, προβλήματα εντοπίζονται στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ορμύλιας – Βραστάμων, όπου η κυκλοφορία έχει διακοπεί. Αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζεται και στο 1ο χιλιόμετρο της παραλιακής οδού Καλυβών – Γερακινής, προς Γερακινή. Επιπλέον, έχουν αποκλειστεί το 1ο και 2ο χιλιόμετρο της δημοτικής οδού που συνδέει την επαρχιακή οδό Νέων Μουδανιών – Σιθωνίας με το Δημοτικό Διαμέρισμα Ολύνθου. Προβλήματα πλημμυρών καταγράφονται επίσης σε ιρλανδικές διαβάσεις στα Δημοτικά Διαμερίσματα Μεγάλης Παναγίας και Ολυμπιάδας.
Στην Ημαθία, δυσκολίες συνεχίζονται στις ιρλανδικές διαβάσεις μεταξύ Λαζοχωρίου – Βέροιας και Μακροχωρίου – Ταγαροχωρίου, όπου η διέλευση παραμένει επικίνδυνη.
Σε όλες τις προβληματικές περιοχές έχει τοποθετηθεί η απαιτούμενη σήμανση, ενώ προειδοποιητικές πινακίδες ενημερώνουν τους οδηγούς να αποφεύγουν τη διέλευση από πλημμυρισμένα σημεία. Οι αρχές συνιστούν προσοχή και ζητούν από τους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

