Νεφώσεις αναμένουμε για Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας οι οποίες τις πρωινές ώρες στην κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Χαλκιδική στην Ανατολική Θεσσαλία,στην Ανατολική στερεά, την Εύβοια την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα είναι αυξημένες και θα σημειώνονται τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα στις Κυκλάδες , στα νησιά που νοτιοανατολικού Αιγαίου αλλά και την Κρήτη όπου θα εκδηλώνονται κατά περιόδους και σποραδικές καταιγίδες.
Πάντως από τις μεσημεριανές ώρες και μετά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη νότια χώρα και οι τοπικές βροχές θα επηρεάζουν την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αλλά κι εδώ προς το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις φτάνοντας στο Ιόνιο τα 4 και στο Αιγαίο τα 6 και τοπικά στα κεντρικά και νότια τμήματα του Πελάγους και τα 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε πτώση δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου. Στη Βόρεια Κρήτη το θερμόμετρο δεν αποκλείεται να φτάσουν τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.
Για το νομό Αττικής αναμένουμε νεφώσεις κατά περιόδους πιο αυξημένες και υπάρχει πιθανότητα τις πρωινές κυρίως ώρες να εκδηλωθούν κάποιες τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νόμου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις φτάνοντας στο νότιο Ευβοϊκό και τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας δεν θα ξεπεράσει τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.
Στο νομό Θεσσαλονίκης περιμένουμε νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά τμήματα του νόμου. Από τις μεσημεριανές ώρες και μετά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις και θα φτάσουν στο Θερμαϊκό και τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης δεν θα ξεπεράσει τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.