Αντιδιαμέτρου διαφορετικά πρόσωπα θα έχει ο καιρός την ερχόμενη εβδομάδα σε ολόκληρη την Γηραιά Ήπειρο με τις Μεσογειακές χώρες να κατακλύζονται απο θερμές αέριες μάζες απο την Αφρική και τα κεντρικά και βόρεια τμήματα να δέχονται κύματα αστάθειας με μπόρες βροχές και καταιγίδες .
Όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω χάρτη από την ερχόμενη Δευτέρα σχεδόν σε ολόκληρη την Ισπανία θα βρίσκεται σε κλοιό υψηλών θερμοκρασιών βασανιζοντας για ακόμα μία εβομάδα του πολίτες της χώρας διογκόνωντας το σημαντικό πρόβλημα ξηρασίας που υπάρχει στην περιοχή .
Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχέια οι θερμές αέριες μάζες θα κινηθούν ανατολικότερα επηρεάζοντας τα νότια τμήματα της Γαλλιας ,την κεντρική και νότια Ιταλία ,την Ελλάδα ,τις υπόλοιπες Βαλκανικές χώες,την Τουρκία αλλά και την Κύπρο. Μάλιστα όπως διαβάζουμε και στα Ιταλικά μέσα ενημέρωσης η χώρα ,σύμφωνα με τους μετεωρολογους, περιμένει μέγιστες θερμοκρασίες ρεκόρ ακόμα και στις Άλπεις.
Σε αντίθεση με να νότια διαμερίσματα της Ευρώπης στα βόρεια οι καιρικές συνθήκες θα είναι διαφορετικές με θερμοκρασίες είτε σε κανονικά είτε σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα ενώ δεν θα λείψουν οι τοπικές μπόρες ,βροχές και καταιγίδες . Τα φαινόμενα μάλιστα στο Ηνωμένο Βασίλειο ,στις Κάτω Χώρες και στα νότια τμήματα των Σκανδιναδικών χωρών δεν αποκλείεται να έχουν και έντονο χαρακτήρα ,προκαλώντας πλημμυρικά επεισόδεια .