Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης σε πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και από τις απογευματινές ώρες και μετά τις σποραδικές καταιγίδες.
Αιτία γιατί αυτή την αλλαγή θα είναι η κίνηση προς τη χώρα μας ενός βαρομετρικού χαμηλού προερχόμενου από την Ιταλία το οποίο είναι ικανό κυρίως την Τετάρτη να δώσει τοπικά και ισχυρά φαινόμενα.
Πιο αναλυτικά για αύριο Τρίτη σε ολόκληρη τη χώρα αναμένουμε αραιές νεφώσεις οι οι οποίες από τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα επεκταθούν δυτικότερα και θα επηρεαστούν περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Θεσσαλίας, της δυτικής Στερεάς και της Βόρειας και δυτικής Πελοποννήσου. Δεν αποκλείεται μάλιστα τα φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές να συνοδεύονται και από σποραδικές καταιγίδες.
Πόσο βραδινές ώρες τοπικές βροχές θα σημειωθούν και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές Καθώς επίσης και στις Σποράδες στις Κυκλάδες και στην δυτική Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από ανατολικές διευθύνσεις, θα παρουσιάσουν σημαντική ενίσχυση και θα φτάσουν στο Ιόνιο τα 7 με 8 μποφόρ και στο Αιγαίο τα 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα φτάσει στα βόρεια τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.
Για το νομό Αττικής περιμένουμε αρχικά τοπικές νεφώσεις οι οποίες σχετικά γρήγορα θα αυξηθούν και τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις φτάνοντας στον σαρωνικό τα 4 και στο νότιο Ευβοϊκό και τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας δεν θα ξεπεράσει τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.
Για το νομό Θεσσαλονίκης περιμένουμε τοπικές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι και μετά θα δώσουν κάποιες ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές νοτιοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν στο Θερμαϊκό και τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης δεν θα ξεπεράσει τους 21 βαθμούς Κελσίου.