Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο ηφαίστειο Nyamulagira γνωστό και ως Nyamuragira, στην Δημοκρατία του Κονγκό. Σύμφωνα με το παρατηρητήριο ηφαιστείων Goma, πυκνό σύννεφο τέφρας εκτοξεύτηκε στα 4.500 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.
Το ηφαίστειο Nyamulagira βρίσκεται κοντά στο ηφαίστειο Nyiragongo που εξερράγη το 2021, προκαλώντας τον θάνατο 32 ανθρώπων.
Το παρατηρητήριο της Τουλούζ επιβεβαίωσε την έκρηξη στις 13:45 της 14ης Μαρτίου, ανεβάζοντας τον κίνδυνο για τις αεροπορικές πτήσεις στο κόκκινο.
Στις 13 Μαρτίου μία ημέρα πριν την έκρηξη, παρατηρήθηκε μία ισχυρή λάμψη και σεισμική δραστηριότητα, που υποδεικνύει την κίνηση μάγματος σε χαμηλά βάθη στο ηφαίστειο. Οι αρχές συμβουλεύουν τους πολίτες να πλένουν καλά τα λαχανικά τους καθώς η τέφρα και η σκόνη κατακάθονται σε κατοικημένες περιοχές.