Σημαντική αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός στην χώρα μας την Τετάρτη με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις τοπικά έντονες καταιγίδες.
Πιο αναλυτικά σε ολόκληρη τη χώρα περιμένουμε νεφώσεις οι οποίες από τις πρωινές ώρες στην Δυτική και Βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του Ιονίου, τη Δυτική στερεά, τη Δυτική Θεσσαλία ,την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία θα είναι αυξημένες και θα σημειώνονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά περιόδους θα έχουν και έντονο χαρακτήρα.
Από τις μεσημεριανές ώρες και μετά τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεαστούν και οι υπόλοιπες περιοχές της Θεσσαλίας καθώς επίσης και της ανατολικής Στερεάς ενώ θα αρχίσει να βρέχει στις Κυκλάδες και σε τμήματα της δυτικής και κεντρικής Κρήτης.
Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση.
Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με υψόμετρο στα κεντρικά από τα 1.500 μέτρα και πάνω και στα βόρεια από 1.100 με 1.200 μέτρα υψόμετρο και πάνω.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν στο Ιόνιο τα 6 και στο Αιγαίο τα 6 τοπικά στα κεντρικά και νότια τμήματα του πελάγους και τα 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 13 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.
Για το νομό Αττικής περιμένουμε αρχικά αραιές νεφώσεις οι οποίες σχετικά γρήγορα θα πυκνώσουν και προς το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες θα εξασθενήσουν σημαντικά και προς το βράδυ ο καιρός βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν στο Σαρωνικό τα 5 και στο νότιο Ευβοϊκό και τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας δεν θα ξεπεράσει τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.
Στο νομό Θεσσαλονίκης περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις φτάνοντας στο Θερμαϊκό και τα 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης να ξεπεράσει τους 12 με 13 βαθμούς Κελσίου.