Ο κυκλώνας Yaku έχει προκαλέσει καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες στο βόρειο τμήμα του Περού.
Τουλάχιστον 6 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο βόρειο Περού τις τελευταίες ημέρες, λόγω του κυκλώνα Yaku, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της χώρας. Η κυβέρνηση έχει θέσει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τις περιοχές Tumbes, Piura, Cajamarca, Lambayeque, La Libertad και Ancas που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από βροχές και πλημμύρες.
Το περασμένο Σάββατο αρκετά ποτάμια υπερχείλησαν σε διαφορετικές περιοχές της χώρας, προκαλώντας ζημιές σε σπίτια και καλλιέργειες. Τουλάχιστον μία γέφυρα κατέρρευσε στην Casma, απ όπου περνούσε η βασική γραμμή του σιδηρόδρομου προς το βόρειο Περού.
Η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει την κατάσταση
Οι αρχές ανακοίνωσαν πως 58 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της βροχερής περιόδου, καθώς έχουν προκληθεί πολλές πλημμύρες και ροές λάσπης.
Η κυβέρνηση στέλνει είδη πρώτης ανάγκης και ιατρική βοήθεια στο βόρειο Περού, την ώρα που στη χώρα πραγματοποιούνται μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, παραλύοντας δρόμους και αεροδρόμια.