18/12/2003:Σοβαρές ζημιές στα θερμοκήπια και τις ελαιοκαλλιέργειες προκλήθηκαν στην Κρήτη από την κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ημέρες την Κρήτη. Εξαιτίας των χιονοπτώσεων έχουν αποκλειστεί πολλά χωριά, ενώ σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν και στην ηλεκτροδότηση αρκετών περιοχών στους Νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου. Επίσης, μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν στην περιοχή της Βιάννου και του Τυμπακίου όπου εκριζώθηκαν ελιές από τους ισχυρούς ανέμους, ενώ η έντονη χαλαζόπτωση έπληξε καλλιέργειες κηπευτικών. Στην περιοχή της Βιάννου αρκετοί κτηνοτρόφοι έχουν αποκλειστεί στα ποιμνιοστάσιά τους ενώ αρκετά σχολεία παρέμειναν κλειστά.
23/12/2001: Ο Δεκέμβριος του 2001 ήταν σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ο πιό κρύος των τελευταίων 40 ετών. Από τις 2 Δεκεμβρίου έως τις 17 Δεκεμβρίου η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας,στην Αθήνα δεν ξεπέρασε τους 8 βαθμούς κελσίου ούτε για μία ημέρα. Από τις σφοδρές χιονοπτώσεις που έπληξαν σχεδόν ολόκληρη την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα 250 χωριά στην Μακεδονία 85 χωριά στην Θράκη 70 χωριά στην Ήπειρο και 40 χωριά στην Θεσσαλία αποκλείστηκαν για αρκετές ημέρες.
10/12/1998:Ρεκόρ χαμηλής θερμοκρασίας σημειώθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια για το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου των τελευταίων 35 χρόνων. Το θερμόμετρο έδειξε χθες -2 βαθμούς, ενώ το προηγούμενο ήταν -1,8 βαθμοί. Όμως, η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στην περιοχή, είναι -4,4 βαθμοί Κελσίου στις 17 Δεκεμβρίου του 1967. Στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο έπεσε στους -5 βαθμούς, στη Φλώρινα στους -10, στα Ιωάννινα -9, την Κοζάνη -8, την Καστοριά -7 και τα Γρεβενά -5. Σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας υπήρξαν προβλήματα υδροδότησης λόγω του παγετού, επειδή έσπασαν τα υδρόμετρα.
7/12/1997: Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιό συγκεκριμένα την Χίο με αποτέλεσμα 100 σπίτια να πλημυρίσουν ενώ μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν από την νεροποντή και τις κατολισθήσεις στο δίκτυο του νησιού. Προβλήματα προκλήθηκαν και στα Ιωάννινα από τις χιονοπτώσεις ενώ 2 χωριά παρέμειναν για 48 ώρες αποκλεισμένα. Στην Κατάρα το θερμομετρο έδειξε -5 βαθμούς κελσίου. Λόγω των θυελλωδών ανέμων τα καράβια παρέμειναν καθηλωμένα στα λιμάνια.
20/12/1988: Πρωτοφανής ψύχος σε πολλές περιοχές της χώρας με τις ελάχιστες θερμοκρασίες να δείχνουν στην Φλώρινα -17 βαθμούς στα Τρίκαλα -18,4 βαθμούς στην Λάρισα -17 βαθμούς και στην Καρδίτσα -16 βαθμούς.
6/12/1978: Χιονοπτώσεις στην Βόρεια και στην Κεντρική Ελλάδα με πολλά αποκλεισμένα χωριά και δριμύ ψύχος. Ένα άτομο έχασε την ζωή του από το κρύο έξω από την Κομοτηνή. Τα σχολεία στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης παρέμειναν κλειστά ενώ οι συγκοινωνίες διεξάγονται με μεγάλες δυσκολίες. Σε ολόκληρο το Αιγαίο οι θυελλώδεις άνεμοι κράτησαν τα καράβια καθηλωμένα στα λιμάνια. Χιόνι έπεσε και στην Θεσσαλονίκη αλλά και στην Χαλκιδική χωρίς όμως να το στρώσει.
20/12/1977:Τρία άτομα έχασαν την ζωή τους από το κρύο σε Έβρο, Καρδίτσα και Μυτιλήνη. Σεπολλά σημεία της εθνικής οδού η κυκλοφορία διεκόπη λόγω των πυκών χιονοπτώσεων. Στα ορεινά της Θεσσαλίας το ύψος του χιονιού έφτασε τα 2 μέτρα. Στην Αττική ντύθηκαν στα λευκά η Πάρνηθα η Πεντέλη και ο Υμμητός.
23/12/1970:Κακοκαιρία σε ολόκληρη την χώρα με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Στην Αθήνα περίπου 500 υπόγεια πλημμύρισαν σε περιοχές του Χαλανδρίου του Αμαρουσίου της Ν. Φιλαδέλφειας και του Μοσχάτου. Χιόνια έπεσαν σε Καστοριά και Φλώρινα και προκάλεσαν προβλήματα στις οδικές συγκοινωνίες.
7/12/1966: Πρωτοφανής νεροποντή προκαλέι πολλές καταστροφές στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Οι δρόμοι μετατρέπονται σε χείμμαρους κάνοντας την κυκλοφορία των πεζών και των οχημάτων προβληματική. 100 περίπου σπίτια και καταστήματα υπέστησαν ζημιές από την κακοκαιρία.
Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks!